سمینار علمی «بررسی ابعاد حقوقی و سیاسی بحران فلسطین»

May 07, 2024

سمینار علمی «بررسی ابعاد حقوقی و سیاسی بحران فلسطین» در دانشگاه رنا سمینار علمی- تخصصی «بررسی ابعاد حقوقی و سیاسی بحران فلسطین» در دانشگاه رنا برگزار شد. در این سمینار که با ابتکار دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه رنا و همکاری انستیتوت دیپلماسی وزارت امور خارجه برگزار شد، محترم محمدابراهیم زاهد معاون علمی تدریسی دانشگاه رنا، محترم مفتی نورالله عزام رییس انستیتوت دیپلماسی وزارت امور خارجه و محترم داکتر سید محمد عالمی معاون علمی و تدریسی انستیتوت وزارت امور خارجه به ایراد سخن پرداختند. پوهنیار محمدابراهیم زاهد معاون علمی تدریسی دانشگاه رنا، ضمن خوش‌آمدگویی مهمانان برنامه، مسئله‌ی فلسطین را مشکل کل جهان اسلام دانسته و دفاع از فلسطین را، وظیفه‌ی ایمانی همه‌ی مسلمانان دانست. محترم مفتی نورالله عزام رییس انستیتوت وزارت امور خارجه، سخنران دیگر این برنامه بود. ایشان ضمن مرور تاریخی بحران فلسطین، ابعاد سیاسی بحران فلسطین را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و اتحاد مسلمانان را تنها راه عزت و سربلندی جهان اسلام دانست. به باور آقای عزام، بحران فلسطین و سایر مشکلات مسلمانان، زمانی حل خواهد شد که رهبران جهان اسلام اختلافات و رقابت‌های درونی را کنار گذاشته و برای حل مشکلات دنیای اسلام، اقدامات متحدانه‌ای را روی دست گیرند. داکتر سید محمد عالمی معاون علمی و تدریسی انستیتوت دیپلماسی وزارت امور خارجه، سخنران بعدی این برنامه‌ی علمی بود. ایشان ابعاد حقوقی بحران فلسطین را تجزیه و تحلیل کرده و حقوق بین‌الملل «قبل از جنگ و «حین جنگ» را مورد توجه قرار دادند. آقای عالمی افزود: اقدامات اسرائیل در غزه، جنایت جنگی و نسل‌کشی به حساب آمده و نقض آشکار قوانین بین‌المللی است، که باید از سوی نهادهای بین‌المللی مورد بررسی و اقدام عملی قرار گیرد.